Denver Museum of Nature and Science North Loading Dock

Denver, CO

The North Loading dock is a 2,500 SF facility that incorporates their current program without sacrificing design. The new receiving facility encloses the current work yard while providing an expansive four-bay loading dock on the east side of the building. It is durable yet attractive with a varying combination of materials including a copper skinned exterior. Inside of the facility employees enjoy the luxuries of a new freight elevator, lift leveler, and scale to accommodate the daily functions of such a facility. Floors are recycled concrete, with certain areas that have an additional layer of recycled rubber flooring and rapidly renewable fiber casework. Energy efficient lighting and an abundance of natural daylight with treatments help reduce energy costs for a facility expected to last many years.






2012 AIA Denver Honor Award

Site By Canright